Οργάνωση επίσκεψης

Πρόσβαση στις Σέρρες και στο Μουσείο Ξενάκη

Μπορούμε να φθάσουμε στη Θεσσαλονίκη με αεροπλάνο, λεωφορείο, ταξί, Ι.Χ. και στη συνέχεια:

Από την πόλη ή το αεροδρόμιο με Ι.Χ. ή ταξί στις Σέρρες, σε μία περίπου ώρα, μέσω της κάθετης στην Εγνατία οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών-Προμαχώνα.

Ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη φθάνουμε στον κόμβο όπου πρός αριστερά οδηγεί προς Σιδηρόκαστρο, Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στρίβουμε προς δεξιά  και ακολουθούμε την Περιφερειακή οδό των Σερρών. Στο ύψος της διασταύρωσης προς Νεοχώρι, Ν.Σκοπό, Πεθελινό, στρίβουμε αριστερά προς την πόλη, ακολουθούμε την πορεία του δρόμου προς τα δεξιά, και μετά από 300 μ. περίπου, στα δεξιά μας, συναντάμε το πρώην στρατόπεδο ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ, πλέον ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. Μπαίνουμε στο πρώην στρατόπεδο από την κεντρική πύλη και στρίβουμε αριστερά ακολουθώντας τα καλλιτεχνικά βέλη.

Με λεωφορείο του ΟΑΣΘ, που έχει αφετηρία στο αεροδρόμιο, φθάνουμε στον σταθμό των ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο οποίος βρίσκεται στην δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στις Σέρρες μέσω του ΚΤΕΛ Σερρών.

Προσβασιμότητα

 • Άτομα με μειωμένη κινητικότητα
  Υπάρχουν θέσεις στάθμευσης κοντά στην είσοδο του Μουσείου και στη συνέχεια ράμπες πρόσβασης στο επίπεδο της εισόδου του Μουσείου.
  Η κίνηση μέσα στο Μουσείο δεν παρεμποδίζεται, υπάρχει προσβάσιμη τουαλέτα και επίσης βοηθήματα κινητικότητας όπως: τροχοκάθισμα, περπατήρας τροχήλατος, παιδικό πτυσσόμενο καροτσάκι.
 • Άτομα με μειωμένη όραση
  Στον εξωτερικό χώρο, περιμετρικά του Μουσείου, υπάρχει εγκατεστημένος οδηγός τυφλών. Εντός του Μουσείου υπάρχουν κωδικοί QR σε επιλεγμένες πινακίδες με κείμενο όπως και στην πινακίδα «Περιήγηση του Μουσείου». Μέσω των κωδικών QR μπορεί να προσλάβει ηχητικά κάποιος το αντίστοιχο κείμενο Στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά.
  Για τρία επιλεγμένα έργα έχουν κατασκευασθεί, μέσω 3D εκτυπωτή, απτικά αντίγραφά τους, ενώ συνοδεύονται από κείμενο σε γραφή Μπράιγ και σχετικό κωδικό QR με ανάγλυφο πλαίσιο.
 • Άτομα με προβλήματα ακοής
  Στην αίθουσα προβολής του Μουσείου όπου προβάλλεται μικρή αυτοβιογραφία του καλλιτέχνη, υπάρχουν υπότιτλοι και επίσης γίνεται ταυτόχρονη απόδοση σε νοηματική γλώσσα.
 • Άτομα με νοητικά προβλήματα
  Δημιουργήθηκε βίντεο το οποίο θα αποστέλλεται σε ειδικά σχολεία, ενόψει της επίσκεψής τους, προκειμένου οι εκπαιδευτές να προετοιμάζουν την επίσκεψή τους.

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα

10:00 – 14:00
18:00 – 21:00

Τρίτη

ΚΛΕΙΣΤΟ

Τετάρτη – Παρασκευή

10:00 – 14:00
18:00 – 21:00

Σάββατο & Κυριακή

10:00 – 14:00